2011. augusztus 6., szombat

Hegyvidéki erdők

Mi itt lakunk a XII. kerületben az erdőszélén. Szép, tiszta levegő, eső után szinte harapni lehet az ózondús kipárolgást. Autót is csak elvétve látni errefelé, egyedül a kukás csap hetente kétszer zajt, ami nem is igen zavar. Csak akkor félek tőle, ha éppen séta közben tör ránk, de akkor nagyon mérgesre veszem a figurát és csúnyán beszólok neki. Ez is mindössze ha kétszer fordult elő.
Imádom, hogy a kertből kilépve rögtön az erdőben vagyunk. Annyi finom szag van erre felé, hogy csak na! Gazdiapu egy darabig nem értette, hogy a fenébe tudok minden reggel ledekkolni egy bokornál és órákig szagolgatni, míg egyszer csak rájött, hogy neki az a bokor minden nap ugyan olyan, de nekem minden alkalommal új információkkal szolgál. Többen hagynak rajta és alatta üzeneteket, attól függően, hogy fiú vagy lány volt az illető. Nekem ezeket ki kell olvasni, ahogy a gazdi kiolvassa a kávé mellett a tőzsdei híreket. Gyanítom, hogy őt pont annyira izgatja az én hírcsatornám, mint engem az övé, de én vagyok az erősebb! Ha én olvasni akarok, akkor egy tapodtat sem megyünk odébb, csak ha már végeztem. Minthogy ő sem hagyja abba a számítógép billentyűinek püfölését, csak ha itt az idő.
Nem tudom kié az erdő, de az utóbbi napokban szörnyű vagy inkább ijesztő jelenség ütötte fel a fejét a kedvenc sétautunkon és mellette. Nem győzöm kerülgetni ugyanis az emberürülékeket. Ki a fene szokott oda, elképzelni sem tudom! Minket szidnak a városban, hogy sok a kutyapiszok? Jöjjenek csak ki a hegyekbe kirándulni! Nem tudom mit szólnának a "nyóckerben", ha ennyi emberszar lenne az utcákon? Persze, minket könnyebb tetten érni, megbüntetni, tőlünk elvárják, hogy a gazdi vigyen zacskót magával és szedje össze a cuccot utánunk, de ezektől?! Itt a templom előtt kihelyeztek az önkormányzatosok zacskóadagolót, meg szép zöld tartályt a mi potyadékunknak, de mi lesz az erdőinkkel? Manapság egy jóérzésű kutya ki se dughatja az orrát? Mert ilyet a kutya nem csinál, csak az az állat ember!! Mert hogy telehordják építési törmelékkel, lekaszált fűvel, sörös dobozokkal, WC deszkákkal a mi erdőinket, az eddig is megszokott volt, sajnos. Az is, hogy az önkormányzat vagy ki tudja kié az erdő, nem takarítja, takaríttatja ki, de ez már mégis csak túlzás!! Jöjjön fel egy illetékes és szagoljon bele a levegőbe eső után, mikor kisüt a nap. Na, az az igazi erdei levegő! Lehet, hogy a belvárosiakkal szívesen cserélnék!!
Javaslom annak, akit illet, hogy itt a kerületben a közmunkaprogram keretében jöjjenek és takarítsanak ki, és a közterület felügyelők járőrözzenek a környéken és ne a kutyásokat cseszegessék, mert nem miattunk és a gazdijaink miatt ilyen a környezetünk! Ha már nem építenek kutyafuttatókat a hegyen, akkor legalább az erdőben, a kullancsok között futkározhassunk kedvünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése